Geen producten (0)
Geen producten (0)

Syngonium Chiapense

€ 29,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG5592
Omschrijving

Syngonium Chiapense

Na aankomst van uw Syngonium Chiapense raden wij het aan de plant niet te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 12 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen: Syngonium Chiapense is een zeer fraaie Syngonium, ze heeft prachtige groene bladeren.

Syngonium worden verstuurd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden verturen wij al onze planten indien nodig met een heat-pack.

Verzorging Syngonium Chiapense :

Syngonium komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Syngonium zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Syngonium Chiapense gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Syngonium Chiapense is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Syngonium Macrophyllum" kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Syngonium kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Syngonium Chiapense kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Syngonium groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Syngonium Chiapense is gevoelig voor teveel water. Als u Syngonium bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Syngonium Chiapense is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.