Geen producten (0)
Geen producten (0)

AANBIEDING Musa Cavendish Variegata

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG5585
Omschrijving

Musa Cavendish Variegata 

Deze Musa Cavendish Variegata wordt geleverd als opgepotte plugplant, iedere plant is verschillend u koop een exemplaar vergelijkbaar als op de foto's staan afgebeeld.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 120- 150 cm.

Opmerkingen: Musa Cavendish Variegata is een zeer fraaie dwerg banaan. 

Musa worden als gewortelde opgepotte plugplanten zoals afgebeeld op de foto geleverd. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Musa Cavendish Variegata:

De Musa Cavendish Variegata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Musa is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst.Musa kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Musa kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Musa Cavendish Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Musa Cavendish Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Musa is gevoelig voor teveel water. Als u Musa bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Musa Cavendish Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV