Geen producten (0)
Geen producten (0)

Huperzia Nummulariifolia

€ 29,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG5199
Omschrijving

Huperzia Nummulariifolia

Blad: Bladeren behalen een lengte van 0.5 tot 1 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm. ( Hangplant)

Opmerkingen: Huperzia Nummulariifolia is een zeer fraaie Huperzia, ze heeft prachtige bladeren die aan lange twijgen naar beneden hangen. Zeer fraaie en bijzondere plant. Huperzia Nummulariifolia wordt zelden in de handel aangeboden.

Huperzia Nummulariifolia wordt verstuurd als planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Wij adviseren de plant niet te verpotten, verpotten van een Hurperzia kan dodelijk zijn. Deze soort vraagt een speciale verzorging. De luchtvochtigheid moet altijd tussen de 60 en 80 % zijn. Huperzia valt in de familie van de varens.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging :

PhilodendroHuperzia Nummulariifolia komt voornamelijk voor in de regenwouden van Azie. Huperzia Nummulariifolia zijn  klimplanten / hangplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Huperzia Nummulariifolia" gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. Voor het beste resultaat gebruikt u regenwater.

De Huperzia Nummulariifolia" veeleisend aan zijn standplaats, hij vraagt om een lichte plaats maar verdraagt geen zonlicht.. Huperzia Nummulariifolia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Huperzia Nummulariifolia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Huperzia Nummulariifolia kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een zeer lichte bemesting  een derde dosis. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Wij raden aan de Huperzia Nummulariifolia" niet te verpotten. Verpotten is bijna altijd dodelijk.

De Huperzia Nummulariifolia" is gevoelig voor teveel water. Als u Huperzia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de tak, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Huperzia Nummulariifolia is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger waterlelies, lotus en bijzondere planten.