Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alpinia Zerumbet Variegata

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG4211
Omschrijving

Alpinia Zerumbet Variegata

Blad: Bladeren behalen een lengte van 7 tot 12 cm

Hoogte: 100 - 150 cm.

Opmerkingen: Alpinia Zerumbet Variegata is een zeer fraaie Alpinia. Ze heeft prachtige variegata bladeren Ieder nieuwe scheut komt vanuit de grond en gaat een bloem geven. Alpinia Zerumbet Variegata is een plant uit de familie van de gember. Haar nieuwe bladeren kunnen soms groen zijn, iedere nieuwe scheut zal variegata bladeren gaan geven.

Alpinia Zerumbet Variegata wordt  geleverd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. U ontvangt een plant vergelijkbaar op de foto, altijd in het zelfde formaat. Planten kunnen door de weken heen qua bloei veranderen. Alpinia Zerumbet Variegata geeft altijd opnieuw bloei verder in het seizoen. Witte plantdelen kunnen bij aanraking verkleuren. Verkleuringen van blad door verzending valt niet onder de garantie. Het versturen van een  Alpinia Zerumbet Variegata is op eigen risico.

Verzorging Alpinia Zerumbet Variegata:

De Alpinia Zerumbet Variegata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Costu Alpinia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alpinia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst, pas op met de volle zon.

Alpinia Zerumbet Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Alpinia Zerumbet Variegata is gevoelig voor teveel water. Als u Costus bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Alpinia Zerumbet Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.