Geen producten (0)
Geen producten (0)

Hemigraphis Alternata

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG4084
Omschrijving

Hemigraphis Alternata

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: Tot 20  - 40 cm.

Opmerkingen: Hemigraphis Alternata is een zeer fraaie Hemigraphis. Haar groen met paarse bladeren maken haar tot een van de mooiste Hemigraphis. 

Hemigraphis Alternata wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Hemigraphis Alternata :

De Hemigraphis Alternata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Hemigraphis Alternata is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Hemigraphis kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Pilea kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Hemigraphis Alternata" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Hemigraphis Alternata" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Hemigraphis Alternata is gevoelig voor teveel water. Als u Pilea bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Hemigraphis Alternata" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs