Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alternanthera Dentata Pink

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG4051
Omschrijving

Alternanthera Dentata Pink

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: Tot 40  - 60 cm.

Opmerkingen: Alternanthera Dentata Pink is een zeer fraaie Alternanthera die bijna niet te verkrijgen is. 

Alternanthera Dentata Pink wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Alternanthera Dentata :

De Alternanthera Dentata gebruikt veel water, maar het is wel belangrijk dat de plant niet in een laagje water blijft staan. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alternanthera Dentata  is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Pilea kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alternanthera kan geen temperaturen verdragen onder de 10 graden.

Alternanthera Dentata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alternanthera Dentata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alternanthera Dentata is gevoelig voor teveel water. Als u Alternanthera dentata  bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alternanthera Dentata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs