Geen producten (0)
Geen producten (0)

Colocasia "Tea Cup" PRE-SALE

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3962
Omschrijving

Colocasia "Tea Cup"

ATTENTIE: Dit is een Pre-Sale, levering volgt eind februari / maart 2021.

Colocasia knollen in de Pre-Sale zijn NIET in combinatie met planten te bestellen, wij behouden ons het recht uw gehele bestelling in dat geval te annuleren.

Indien nodig worden knollen verzonden met een Heat Pack. Het formaat van de knol verschilt per soort. Knollen zijn tussen de 0,5 en 0,7 inch. 

Colocasia "Tea Cup"

Blad: Bladdiameter 30 tot 60 cm

Hoogte: tot 100 - 160 cm.

Opmerkingen: Colocasia "Tea Cup" is een zeer fraaie Colocasia, ze heeft prachtige donkergroene bladeren. Haar nerven en bladstelen hebben een donker rode tot zwarte kleur. Blad en nerf geven een zeer fraai contrast.

Verzorging Colocasia "Tea Cup":

In het voorjaar pot u uw rizoom op in goed doorlaatbare aarde. U plaats de opgepotte Colocasia op een warme en lichte plaats. De watergift  beperken tot de eerste uitlopers zichtbaar zijn ( de aarde mag niet uitdrogen). Nadat er bladeren gaan vormen mag u steeds meer water gaan geven. Zodra de nachtvorsten verdwenen zijn mag u uw Colocasia naar buiten plaatsen. In het begin raden wij u aan direct zonlicht te mijden en de plant eerst te laten afharden/ wennen. U kunt uw Colocasia in pot laten staan of plaatsen in de volle grond, een oeverplek bij een vijver is vaak ideeal.

Einde zomer kunt u de plant tot rust laten komen, u geeft geen bemesting meer. Uw Colocasia  zal richting herfst gaan afsterven. Zodra de plant tot rust is gekomen kunt u de rizoom uit de aarde halen. U borstelt hem voorzichtig schoon en verwijderd dode plantresten. U bewaart het rizoom op een koele droge en donkere plaats.