Geen producten (0)
Geen producten (0)

Rhaphidophora Pertusa Azië genus

€ 98,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3667
Omschrijving

Rhaphidophora Pertusa Azië genus

Wij raden het af de plant direct na aankomst  te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn

Rhaphidophora Pertusa zijn recent aangekomen in Nederland, de planten zijn beworteld. Het is belangrijk dat de plant de juiste verzorging krijgt. Een luchtvochtigheid van 60 - 80 % is vereisd. De komenden maanden zal de plant verder gaan bewortelen.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen: Rhaphidophora Pertusa is een zeer fraaie Rhaphidophora, ze heeft prachtige groen bladeren . Een zeer fraai en zeldzaam soort, wat bijna niet te verkrijgen is.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Rhaphidophora Pertusa  :

Rhaphidophora Pertusa komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Rhaphidophora  zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

DeRhaphidophora Pertusa gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Rhaphidophora is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Rhaphidophora kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Rhaphidophora Pertusa kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Rhaphidophora Pertusa kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

DeRhaphidophora Pertusa groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Rhaphidophora Pertusa is gevoelig voor teveel water. Als u Rhaphidophora bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Rhaphidophora Pertusa is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.