Geen producten (0)
Geen producten (0)

Calathea Vittata

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3590
Omschrijving

Calathea Vittata

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot 25cm

Hoogte: 30  tot aan  60 cm 

Opmerkingen: Calathea Vittata is een zeer fraaie Calathea. Ze heeft prachtige groene bladeren met witte strepen. 

Calathea Vittata wordt  geleverd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. Zodra dit van toepassing is staat dit vermeld op de homepage.

Verzorging Calathea Vittata  :

De Calathea Vittata gebruikt veel water, het is belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Calathea Vittata" is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Calathea kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Calathea Vittata" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Calathea Vittata is gevoelig voor natte voeten ( een laagje water in de pot) water. Als uw Calathea  bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij met zijn voeten in het water staat. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Calathea Vittata" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.