Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron Golden Crocodile 01

€ 185,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3572
Omschrijving

Philodendron Golden Crocodile

Deze plant heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die u koopt.

Deze Philodendron Golden Crocodile wordt verkocht als een opgepotte stekplant uit recente import, de plant heeft enkele wortels. Deze plant is alleen geschikt voor de ervaren Philodendron verzamelaar. De plant heeft in dit stadium een speciale verzorging nodig om verder te kunnen wortelen. De plant mag beslist niet uitdrogen en heeft een luchtvochtigheid nodig van 60-80 %

Wij raden u aan na aankomst van de plant deze zeer zorgvuldig uit te pakken, papier af te rollen en niet van de plant af te trekken. Het aanraken van de licht gekleurde delen van het blad geeft schade en het blad zal dan ook verkleuren. Bladeren die kunnen ondanks het zorgvuldige inpakken toch enkele schade oplopen, dit valt niet onder de garantie. Verzending van de Philodendron Golden Crocodile is dan ook geheel op eigen risico.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 60 cm

Hoogte: Tot 60 - 120 cm.

Opmerkingen: Philodendron Golden Crocodile is een zeer fraaie en uiterst zeldzame Philodendron, ze heeft prachtige goudgele bladeren. Philodendron Golden Crocodile is uniek in onze collectie, deze wordt zelden aangeboden in de handel.

Philodendron worden verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Planten kunnen qua tekening van elkaar verschillen

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Philodendron Golden Crocodile :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Golden Crocodile gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Golden Crocodile kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Golden Crocodile  is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron Golden Crocodile is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.