Geen producten (0)
Geen producten (0)

Aglaonema "Red Moon" Cutting

€ 29,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3535
Omschrijving

Aglaonema "Red Moon" Cutting / Stek

Het verzorgen van een stekken heeft altijd een risico en bied nooit 100% succes. Het kopen van een stekken is op eigen risico en geven wij geen garantie

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Aglaonema "Red Moon" is een zeer fraaie Aglaonema hybride. ze heeft prachtige roze met groene bladeren met vlekken. Een lust voor het oog. Aglaonema "Red Moon" is in Europa vrijwel niet verkrijgbaar, wij importeren deze stekken rechtstreeks van kwekers uit Azië. Unieke kans om deze fraaie soort aan uw verzameling toe te voegen.

Iedere stek is anders patronen van bladeren kunnen verschillend zijn.

Bij plaatsing van een order met alleen een stek(ken) verzenden wij deze binnen enkele dagen en vervalt het leverschema zo is aangegeven op de homepage. Orders met een stek en planten vallen terug in het normale leverschema zoals is aangeven op de homepage. Er is geen verzending tussen 13 augustus en 28 augustus.

Aglaonema wordt geleverd als stekplant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal stekken beschikbaar.

Na aankomst van uw stek plaatst u deze in een glas met water, ongeveer 5 cm van de stengel moet in het water staan. Na verloop van tijd zult u de wortels zien ontstaan. Zodra er een bos wortels is uitgegroeid mag de stek uit het water worden gehaald. U kunt ervoor kiezen de stek eerst nog verder te laten groeien in licht vochtige spagnum of u pot de stek op in een luchtig grondmengsel geschikt voor Aroids. Plaats de plant de eerste maanden nog niet in de zon, maar wen de plant rustig aan.

Verzendtijden: Gedurende de koude maanden gaan verzendingen gewoon door, wij voorzien uw pakket van een heat pack. Bij strenge vorst kan het zijn dat er tijdelijk niet verzonden wordt. Wij houden berichtgeving over de weersverwachting binnen Europa nauwlettend in de gaten

Verzorging Aglaonema "Red Moon" zodra deze als plant is opgepot :

De Aglaonema gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue licht vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Aglaonema "Red Moon" is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Aglaonema kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Aglaonema kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Aglaonema  kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Aglaonema groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Aglaonema is gevoelig voor teveel water. Als u Aglaonema bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Aglaonema "Red Moon" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.