Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron Nangaritense

€ 29,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3427
Omschrijving

Philodendron Nangaritense

Philodendron Nangaritense wordt geleverd als opgepot plugplantje. Na aankomst wordt geadviseerd de plant in zijn pot te laten staan. verpotten mag pas na 3 maanden. DezePhilodendron Nangaritense staat in een speciaal grondmengsel wat geschikt is voor het stadium van de plant op dit moment. Verpotten van het plantje kan voor het plantje op dit moment dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 35 tot 50 cm

Hoogte: Tot 80 - 100 cm.

Opmerkingen: Philodendron Nangaritense is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige groene balderen met diepe en brede nerven. haar bladstelen zijn op latere leeftijd rood behaart. Philodendron Nangaritense wordt vrijwel niet in de Europese handel aangeboden. Zeldzaam mooi soort waarbij de laatste foto een voorbeeld toont van een volwassen exemplaar..

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken, raadpleeg de homepage voor de actuele verzendtijd. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

DePhilodendron Nangaritense gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot gaan optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Nangaritense" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Nangaritense is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron Nangaritense is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs