Geen producten (0)
Geen producten (0)

Tetranema Mexicanum

€ 8,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3389
Omschrijving

Tetranema Mexicanum

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot 20 - 30 cm.

Opmerkingen: Tetranema Mexicanum is een fraaie kamerplant of in de zomer op het terras. Tetranema heeft fraaie   bladeren. Tetranema komt van oorsprong voor in vochtige warme en bosrijke gebieden. Hij blijft klein van formaat maar is met zijn kleuren een ware blikvanger. Het is een makkelijke kamer plant die op een lichte zonigge standplaats dient te worden geplaatst. Houdt hiernaast de grond licht vochtig en je hebt lang plezier van deze prachtige Tetranema.

Verzorging:

De grond rondom de Tetranema Mexicanum dient ten alle tijden vochtig te zijn. Let op dat er onderop de plantenbak geen laagje water staat, de zogenaamde natte voeten. Water dat zich buiten bereik van de wortels bevindt kan gaan rotten, deze rot kan vervolgens doortrekken in de plant en deze wortelrot bezorgen.

Wij raden het af om een Tetranema" te sproeien. Aangezien de plant op een zonnige plek staat kunnen de waterdruppels op de bloemen en bladeren werken als een vergrootglas en verbranding veroorzaken.

Plaats de Tetranema" op een zonnig plekje in de huiskamer of op het terras, deze Tetranema verdraagt geen temperaturen beneden de 15 graden.

Verpotten van een Tetranema" kan je het beste doen nadat de plant 2 maanden rust heeft gehad op zijn nieuwe plaats. 

Bemesten van een Tetranema" is noodzakelijk om zijn sierwaarde te behouden, gebruik hiervoor een groene kamerplanten voeding. Wij raden aan de dosering aan de achterzijde van de verpakking te halveren voor een optimaal effect.

Tetranema Mexicanum is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger waterlelies, lotus en bijzondere planten, bekend van radio en TV.