Geen producten (0)
Geen producten (0)

Trachelospermum Jasminoides

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3276
Omschrijving

Trachelospermum Jasminoides

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 7 cm

Hoogte: Tot 150 - 175 cm.

Opmerkingen: Trachelospermum Jasminoides is een zeer fraaie Jasmijn die met heerlijk geurende bloemen bloeit. Deze fraaie klimplant is vorstbestendig en kan in een pot of volle grond worden geplaatst. Bij zeer strenge vorst raden wij aan de plant enige bescherming te bieden door bijvoorbeeld een plantenhoes over de plant te plaatsen.

De Trachelospermum Jasminoides staat het liefst op een plaats met enkele uren zon per dag. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Jasmijn na de bloei in juli voldoende stikstof houden.

Knip de uitgebloeide bloemen na de bloei net boven de nieuwe groei af. Een volwassen Trachelospermum Jasminoides die te groot is geworden of waarvan de takken te hoog zijn kan gesnoeid worden. Snoei de oudste en dikste takken in de late hersft terug tot de gewenste vorm. Gebruik een  scherpe snoeischaar voor dit karwei. 

Trachelospermum Jasminoides" is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.